Mitä hyötyjä voit saada joogasta ja liikunnasta henkisen hyvinvointisi parantamiseen?

Jooga on monipuolinen harjoitus, joka yhdistää kehon, hengityksen ja mielen tuoden näin harmoniaa kehon ja mielen välille. Joogassa tehdään fyysisiä asentoja (asanoita), hengitysharjoituksia ja meditaatiota yleisen terveyden edistämiseksi. Parhaiten joogan vaikutukset itselle huomaa usein vain tekemällä ja kokeilemalla erilaisia tunteja.

Säännöllisen joogaharjoituksen fyysiset ja henkiset hyödyt ovat niin moninaisia, että moni kokee joogan vaikuttavan elämään hyvin monella elämänalueella ♡⁠

Minkälaisia hyötyjä kehon liikuttamisesta voikaan olla! Listasimme alle muutamia asioita, joista osan olet jo varmasti itsekin huomannutkin liikkuessasi, mutta nämä ovat tärkeitä asioita, joita ei voi tarpeeksi korostaa tasapainoisen arjen saavuttamisessa.

Sinusta tulee onnellisempi

Tämä ei ole vain tavallinen korulause, vaan tieteellisesti todistettu asia, joka on todistettu monissa kliinisissä kokeissa. Liikunta edistää endorfiinien, joka tunnetaan myös onnellisuushormonina, vapautumista.

Jotkut tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että fyysinen harjoittelu voi lievittää masennuksen ja ahdistuksen oireita. Reipasta liikkumista suositellaan tehtäväksi 2,5 tuntia viikossa, jonka lisäksi lihaskuntoa ja liikehallintaa tulisi harjoittaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Tällä liikuntamäärällä aivosi hyötyvät endorfiinikylvystä ja mielialasi ja elämänlaatusi paranevat lähes välittömästi.

Vähemmän stressiä ja murehtimista

Jos jokin asia painaa sinua, etkä voi lakata ajattelemasta sitä, kokeile katkaista ajatuskierre liikkumalla, esim. joogalla. Pelkästään toiminnan muutos ja ympäristönvaihdos auttavat lopettamaan pakkomielteisen murehtimisen. Kehon liikuttaminen on myös hyvä tapa rentoutua raskaan ja stressaavan työpäivän jälkeen.

Yksi liikkumisen psykologisista hyödyistä on juuri stressin vähentäminen. Liikunta lisää myös noradrenaliinin eli aivojen välittäjäaineen tuotantoa, joka voi hillitä aivojen stressireaktiota.

Parempi itsetunto ja tietoisuus itsestäsi

Fyysinen harjoittelu vahvistaa lihaksia ja kiinteyttää vartaloa. Etenkin liikunnan aloittamisen jälkeen usein peilikuva muuttuu myös positiiviseen suuntaan.

Haasteisiin vastaaminen ja pitämällä kiinni säännöllisestä liikkumisesta muuttaa tapaa, jolla ajattelet itsestäsi. Henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttaminen, haasteiden voittaminen ja fyysisen suorituskyvyn parantaminen vahvistaa positiivista minäkuvaa. Itsestäsi pitäminen kohottaa mielialaasi ja saa ajattelemaan enemmän positiivisia ajatuksia itsestäsi. 

Uusia tuttavuuksia ja sosiaalista elämää

Energia ja motivaatio lisääntyy säännöllisen liikuntaharjoittelun myötä. Ryhmäharjoittelu esim. joogasalilla tuo yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka on tärkeää yleisen hyvinvointisi kannalta. Tietäen kuuluvasi johonkin ryhmään saa tuntemaan olosi yhtenäiseksi ja arvostetuksi, varsinkin jos kyseessä on yhteisö, jolla on yhteinen harrastus ja samanlainen elämäntapa.

Kun edistyt harjoituksessasi, sinun on helpompi saavuttaa tavoitteesi, ja alat tuntea liikunnan ja joogan hyödyt omassa kehossa ja mielessäsi.

Kaikki tämä lisää motivaatiota saavuttaa entistä vaikeampia haasteita ja tämä myös helpottaa aiemmin ylitsepääsemättöminä pitämiesi pelkojen voittamista. Säännöllinen liikunta tekee yleisesti olosi voimakkaaksi, niin fyysisesti kuin henkisestikin!

Saavutat tyyneyden ja itsehillinnän

Kun tunnet olosi tyytyväiseksi, olet yleisesti paremmalla tuulella ja sinut itsesi kanssa, ja pystyt helpommin hallitsemaan arjen tilanteita, jotka aikaisemmin tuntuivat ylivoimaisilta. Se myös auttaa sinua nukkumaan paremmin – joka on myös yksi säännöllisen liikunnan ihanista eduista.

Oma hyvinvointisi heijastuu myös muihin

Ajan omistaminen itsellesi ja vapaa-ajallesi on merkki tasapainosta. Kun varaat aikaa itsestäsi huolehtimiseen, myös ympärilläsi olevat todennäköisesti hyötyvät siitä. Pystyt olemaan läheisemmillesi enemmän läsnä ja huolehtimaan heistä paremmin, kun itse voit hyvin ♡

 

-----------

Olet sydämellisesti tervetullut tunneille avaraan, valoisaan, ilmastoituun ja hyvin varusteltuun joogastudioon kokeneiden ja ammattitaitoisten opettajien johdolla!

Uutena asiakkaana saat 3x tutustumiskortin erikoishintaan - lue lisää TÄÄLTÄ

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.