6 palautumisvinkkiä
kiireisen työviikon jälkeen

Pitkän viikon jälkeen on tärkeää ottaa aikaa rentoutumiseen!

Stressistä on tullut osa elämäämme nykypäivän nopeatempoisessa maailmassa. Onkin hyvä pitää säänöllisesti taukoa päivittäisestä hälinästä ja katkaista stressikierre. Alempaa löydät kuusi hyvinvointi- ja palautumisvinkkiä rentoutumiseen stressaavan viikon jälkeen.

Nämä vinkit keskittyvät mielen ja kehon rentoutumiseen, ja niiden avulla voit ladata akkujasi vastaamaan tulevan viikon haasteisiin. Löydä vinkit energisempään oloon ja rauhoittumiseen ♡

1. Katkaise yhteys ja irrottaudu somesta

Keskittyäksesi nykyhetkeen, olisi hyvä irrottautua älylaitteista. Voit aloittaa sammuttamalla puhelimestasi nettiyhteyden. Yritä olla avaamatta sitä, ellei se ole aivan välttämätöntä.

Kun irrottaudut verkosta, tartu tilaisuuteen olla yhteydessä ympäristöösi. Voit viettää päivän ulkona, olla enemmän läsnä ja yhteydessä perheen ja ystävien kanssa tai nauttia luonnosta.

Vaikka sosiaalisessa mediassa on paljon hyvää, tuo se mukanaan myös paljon negatiivista. Jos sinulla on tapana stressata, somen selailu voi saada tuntemaan olosi entistä stressaantuneemmaksi. Mieti mihin kaikkeen aikasi voisi riittää, jos jättäisit puhelimen selailun vähän vähemmälle.

2. Pidä huolta kehostasi

Joogan harjoittaminen on kaunis tapa parantaa fyysistä ja henkistä hyvinvointiasi. Kiireisen viikon jälkeen voit jo lyhyellä, muutaman asennon joogaharjoituksella saada avattua kehosi stressikohtia. Se voi olla dynaamisempaa vinyasa-tyyppistä tai rauhallisempaa, enemmän rauhan hermostoa aktivoivaa yinjoogaa. Kokeile yinjoogasta tuttua Tuettua lapsen asentoa varsinkin, kun tarvitsen hetken pysähtymistä ja rauhottumista.

3. Tuettu lapsen lepoasento

Joogassa eteentaivutukset rauhoittavat niin kehoa kuin mieltä ja ne avaavat kehon takaosien kireyksiä.

- Tuo polvet ja sääret lattiaan ja sujauta bolsteri tai tyyny jalkojen väliin. Anna vatsan ja rintakehän laskeutua apuvälineen päälle ja tuo myös jompikumpi poski sen päälle vaihtaen välillä puolta.

- Anna lantion rentoutua ja istuinluiden laskeutua kohti kantapäitä.

- Rentouta hartiat, olkavarret ja käsivarret. Pysähdy oman hengityksen äärelle tunnustelemaan mitä asento tuo tullessaan ja missä kohtaa omaa kehoa se tuntuu. Anna hengityksen matkustaa kohti tuntemuksia.

- Nauti palauttavasta asennosta ja viivy siellä n. 3 minuuttia.

4. Nuku tarpeeksi

Et todennäköisesti saa laadukasta unta stressaavan työviikon aikana, ja saatat heräillä pitkin yötä murehtien tulevasta päivästä. Palautuaksesi työviikosta, keskity viikonloppuna (ja muulloinkin) unenlaatuusi menemällä ajoissa nukkumaan ja nukkumalla riittävästi.

Tehokas tapa saada univelkaa takaisin, on ottaa korkeintaan tunnin pituiset päiväunet ja noudattaa samaa uniaikataulua. Vaikka viikonloppuisin myöhään nukkuminen voi olla houkuttelevaa, voi se olla myös haitallista, koska tällä tavalla siirrät kehon kelloa ja unirytmiäsi.

Ihannetapauksessa aikuisten tulisi nukkua noin 7-8 tuntia yössä. Olisi hyvä tehdä säännöllinen uniaikataulu ja noudattaa sitä saadaksesi tarpeeksi unta. Rentouttavan nukkumaanmenorutiinin luominen voi myös olla hyödyllistä levollisten unien kannalta. Se voi olla esim. kehon rauhallista venyttelyä tai yinjoogaa, lämmin kylpy tai kirjan lukeminen ennen nukkumaanmenoa.

5. Vietä aikaa ystäviesi kanssa

Joskus tarvitsee vain viettää viikonloppu ystävän tai kahden kanssa. Stresaavan viikon jälkeen ystävien kanssa hengailu on loistava tapa rentoutua ja saada ajatuksia muualle.

Ystävien kanssa on ihana tehdä yhdessä rentouttavia aktiviteetteja tai vain jutella niitä näitä.

Jonkun kanssa oleminen raskaan työviikon jälkeen voi tehdä ihmeitä. Tutkimuksetkin osoittavat, että sosiaaliset suhteet voivat auttaa tuntemaan olosi vähemmän stressaantuneeksi.

6. Tee sitä mistä nautit!

Viikonloppu on hyvää aikaa tehdä kävelylenkkejä, joogata, lukea kirjaa tai vain olla. Kevyt liikunta, kuuma kylpy tai suihku ja mukavat kotivaatteet sekä syksyn tunnelmalliset illat ja kynttilät voivat myös auttaa rentoutumaan. Kaikki nämä asiat auttavat pysähtymään ja tekemään olosi mukavaksi, jotta voit aloittaa uuden viikon selkeämmillä ajatuksilla ja rentoutuneena.

Rentouttavaa viikonloppua ♡

Close

Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.