Olen Hanna ja olen joogaohjaaja, äiti ja hevoshullu. Kuten monilla, ensimmäiset joogakurssini kuluivat Ashtangan parissa. Harjoitus ei kuitenkaan jäänyt tavaksi. Joskus 2000-luvulla olin hyvin uupunut silloisessa työssäni teatterin parissa ja tarvitsin jotain muuta tekemistä, joka pakottaisi minut viettämään vapaa-aikaa. Jooga tuntui silloin "kevyeltä" ja jatkoinkin sitä lopulta Suomessa Bikram-joogan ja muiden Hot-harjoitusten parissa. Kehoni oli tottunut niin kovaan fyysiseen rääkkiin että kovakaan harjoitus ei tuntunut ns. missään ja tarvitsin hyvin paljon haastetta, mutta yksinkertaisuutta ennen kuin sain mieleni olemaan läsnä. Pikkuhiljaa tilanne on tasaantunut ja harjoitukseni muuttunut hyvinkin paljon. Joogasta olen saanut mm. tasapainoa elämääni, omaa aikaa ja paljon ystäviä.
Hannan opetusfilosofiaa
Oma kotiharjoitukseni muistuttaa lähinnä kissailua. Tykkään harjoittaa myöhäisillan yin-sessioita tai jotain lyhyempiä keskipäivän piristyskekkereitä. Olen ilta- ja yöihminen, joten luovin hetkeni on klo 21-24 välillä. Silloin on kuitenkin huono harjoittaa mitään kovin voimakasta asanaharjoitusta, koska se häiritsee unen laatua.
Intohimoni ovat Prana Vinyasa ja Yin-jooga. Prana Vinyasaan kuuluu myös ns. Lunar-harjoituksia, jotka ovat hyvin hitaita pitkillä asanapidoilla höystettyjä harjoituksia. Saan Prana Vinyasan parissa toteuttaa intressejäni täysin, ainakin toistaiseksi. Olen opiskellut muiden kymmenien eri joogakurssien lisäksi urheiluhierojaksi. Olen kiinnostunut anatomiasta ja kehon eri linjauksista ja tykkään tutkia eri kehoille ja elämäntilanteille soveltuvia tapoja harjoittaa joogaa, oli kyseessä sitten burn-out tai vauvajooga.
Tällä hetkellä viimeisimmät koulutukset olen tehnyt Prana Vinyasan ja Shiva Rean parissa. Minulla on myös käsitystä siitä, miten harjoittaa raskaana ollessa. Ohjasin itse joogaa siihen asti, kunnes äitiyslomani alkoi. Pidän myös pikkujoogien kanssa "joogaamisesta". Olen ohjannut eri teemoilla tunteja, mutta pääpaino on viime aikoina ollut Prana Vinyasassa ja Yin-joogassa. Haaveena olisi tulevaisuudessa opiskella Paul Grilleyn ja Tiffany Cruikshankin kanssa.
Haluan antaa asiakkailleni toivottavasti jotain tuttua ja ehkä jotain uuttakin, mutta ennen kaikkea hyvän olon tunteen. Jos ei heti niin ehkä viikon, kuukauden tai vuoden päästä. Kiirettä ei ole ja suorittaa ei tarvitse.
Hannan vinkit joogaa harkitsevalle ja omasta mielestään kankealle ensikertalaiselle, joka epäröi tulla tunnille:
Minusta jokaisen kannattaa muistaa, että jokainen on aina hyvä jossain! Jos olet kankea, olet varmasti vahva kuin karhu. Jos olet luonnostasi notkea kuin spagetti, joudut olemaan tarkempi siinä, että osaat käyttää voimaa. Ehkä mielesi on vakaa, viihdyt tunnilla hetkestä toiseen ja loppumeditaatio on mieleisin hetkesi. Tai ehkä mielesi, tavarasi, vaatteesi ovat "all over the place" ja et edes ymmärrä haastavasi myös kanssajoogeja olemaan läsnä entistä enemmän omalla matollaan. Kaikkien on hyvä opetella hengittämään kunnolla. Aina välillä on hyvä vain olla ja olla tekemättä yhtään mitään. On myös hyvä muistaa, ettei kukaan, koskaan ole ns. valmis ja osaa kaikkea. Aina on jokin hengitysharjoitus, mantra tai asana, joka sopii sinulle ja toiselle ei. Minusta se on vain hauskaa jos en pysty johonkin. Sehän olisi tylsää jos kaikki olisi helppoa!
Harjoituksen kannattaa antaa vyörytä eteenpäin ja mennä itse virran mukana. Tärkeää on muistaa, että kyse ei loppujen lopuksi ole siitä, onko keho notkea vai ei. Mielen notkeus on se haastavin asia, se kuinka vastaanottaa haastavat hetken ja miten päästä niistä eteenpäin.
-Hanna
Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.