Mindfulnessin sisällyttäminen elämään antaa mahdollisuuden elää hetkessä ja kokea kaiken sellaisena kuin se tapahtuu, sen sijaan että takertuisi niinkään tunteisiin.
Mikä on sisäinen äänesi? Jos puhut negatiivisesti itsellesi, se voi vaikuttaa vahvasti itsetuntoosi ja itseluottamukseesi sekä heikentää elämäsi laatua.
Mindfulnessin lisääminen elämääsi voi auttaa sulkemaan tämän negatiivisen itsepuhelun ja elämään positiivisempaa elämää. Kokosimme alle vinkkejä mindfulnessin harjoittamiseen ja negatiivisen energian vähentämiseen.
Kun aloitat mindfulnessin harjoittamisen, voi olla vaikeaa pysyä keskittyneenä. Asiantuntijoiden mukaan se on itse asiassa vain hyvä asia. Se on tärkeä osa tietoisuuden opettelemista, koska harjoituksessa sinun on opeteltava palauttamaan harhailevat ajatuksesi nykyhetkeen ja mahdollisuuksien mukaan myös pysymään siinä.
Kun harjoittelet olemaan entistä tietoisempi, anna mielesi hetken vaeltaa ja harjoittele tuomalla ajatukset takaisin esimerkiksi hengityksesi seuraamiseen, jotta pysyt keskittyneenä siihen, mitä tapahtuu juuri nyt.
Ei ole mikään salaisuus, että vietämme suuren osan elämästämme odottamalla. Olitpa sitten ruokakaupan jonossa, bussipysäkillä tai koulun pihalla odottamassa lapsiasi haettavaksi, käytä tilaisuus hyväksesi harjoittaaksesi mindfulnessia.
Keskitä huomiosi sisään- ja uloshengitykseesi. Tunne rohkeasti kaikki mahdolliset tunteet, joita tunnet odottaessasi. Ärsytyksen ja turhautumisen tunteet ovat hyvin tavallisia tällaisissa tilanteissa. Negatiivisten tunteiden salliminen voi auttaa purkamaan negatiivisen energian tuomaa vaikutusta elämässäsi.
Kun keskityt vain ja ainoastaan siihen, mitä tunnet odottaessasi, ”blokkaat” kaiken muun elämässäsi meneillään olevan ja olet läsnä juuri siinä hetkessä. Tämä voi auttaa sinua saamaan paremman käsityksen negatiivisuudesta ja samalla selvittämään, kuinka päästä eroon siitä.
Asiantuntijoiden mukaan ihmiset, jotka pyrkivät täydellisyyteen, ovat niitä, jotka hyötyvät mindfulnessista eniten. Jos tunnet, ettet ole tarpeeksi hyvä, ja että ponnisteluitasi ja vaivannäköäsi ei huomioida, tulet todennäköisesti huomaamaan mindfulnessin hyödyt melko nopeasti.
Kun työskentelet minkä tahansa tehtävän tai askareen parissa, ole tietoinen vain tekemisestäsi äläkä niinkään mieti lopputulosta. Kun opit keskittymään velvollisuuksiisi tai harrastuksiisi, et enää murehdi (ainakaan yhtä paljoa) siitä, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. Tämä antaa sinulle vapauden elää hetkessä eikä sinun enää tarvitse tuhlata aikaasi huolehtimalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.
On harhaluulo, että joutuisit käyttämään pitkiä aikoja mindfulnessin harjoittamiseen saavuttaaksesi hyötyjä. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Itse asiassa, asiantuntijat ovat sanoneet, että lyhyet mindulness-harjoitukset voivat olla yhtä tehokkaita tai jopa tehokkaampia kuin pidemmät sessiot.
20 minuutin harjoitusaika näyttäisi olevan tehokkain, mutta on hyvä aloittaa pienestä, vain muutaman minuutin harjoittelusta. Kun huomaat pysyväsi paremmin läsnä nykyhetkessä ja alat huomata harjoittelun tuomia positiivisia vaikutuksia, pystyt hiljalleen lisäämään harjoitusaikaa kerta kerralta, kunnes lopulta saavutat 20 minuutin rajan.
Mindfulnessin harjoittamista ei tulisi pitää suorittamisena. Jotta saisit kaiken hyödyn irti, ajattele mindfulnessia kuin luksuksena, jota odotat pääseväsi tekemään osana itsehoitorutiiniasi.
Vaikka mindfulnessia voi harjoittaa melkein missä tahansa, voi olla mukavampaa tehdä sitä aina samassa rauhallisessa ja viihtyisässä paikassa. Näin voi olla helpompaa luoda harjoituksen ympärille rutiini, joka tekee harjoituksesta erityisen ja odottamisen arvoisen.
Tämä ei tarkoita sitä, että mindfulnessia tulisi harjoittaa aina vain tietyssä paikassa, mutta viihtyisä ja mukava paikka kotona voi auttaa ymmärtämään positiivisemman ajattelun hyödyt olemalla tietoisuuden tilassa viihtyisässä ympäristössä.
Toki voit olla tietoinen ja keskittynyt missä tahansa tilanteessa, mutta asiantuntijat suosittelevat myös meditaation lisäämistä arkirutiiniin. Se on tunteiden keskittymiseen omistettua aikaa ja näin myös täydellinen tapa harjoitella negatiivisten ajatusten sulkemista ja keskittymistä vain nykyhetkeen.
Voit järjestää itsellesi tietyn paikan, jossa meditoit, kuten mukavan tuolin makuuhuoneeseen, suuren tyynyn olohuoneen lattialle tai lepotuolin takapihalle. Sama se, missä meditoit, mutta paikan olisi hyvä olla lämmin ja viihtyisä tila, joka edistää rentoutumista ja keskittymistä.
Joogassa keskitetään huomiota hengitykseen ja vartalon eri linjauksiin. Samalla kun hengität ja keskityt vartaloosi, on tärkeää keskittää ajatukset myös siihen, mitä tunnet ja mitä olet tekemässä.
Keskittyminen auttaa opettelemaan sulkemaan kaiken muun ympärillä olevan, paitsi sen, mitä olet tällä hetkellä tekemässä. Tämä auttaa myös sulkemaan negatiivisen ajattelun ja opettaa keskittymään vartaloosi ja tunteisiisi. Jooga vähentää myös stressiä, joten se vain vahvistaa mindfulnessin hyötyjä edelleen.
Monet asiantuntijat ehdottavat mindfulnessia osana aamurutiinia, koska aivot eivät ole vielä kulutettuja päivän askareista. Aamurutiinina mindfulness auttaa keskittymään tunteisiin ja asettamaan intention hyvälle päivälle.
Kun aloitat päiväsi mindfulnessilla, se antaa sinulle lisääntyneen mahdollisuuden olla tietoisuuden tilassa koko loppupäivän ajan. Itse asiassa tietoisuuden harjoittaminen tavallisissa päivätöissä auttaa todella oppimaan keskittymään meneillään olevaan tehtävään, riippumatta siitä, kuinka tavallinen tai pitkästyttävä tehtävä on.
Kun pystyt olemaan tietoinen kaikissa tilanteissa, olet todella valmis taistelemaan ylimääräistä negatiivisuutta vastaan. Yritä herätä aamulla muutama minuutti aikaisemmin ja viettää aikaa mindfulnessin harjoittamiselle, sillä se voi olla loistava tapa aloittaa päiväsi.
Negatiivinen ajattelu voi häiritä tervettä elämänlaatua, etenkin kun negatiivisuus tulee sinusta itsestäsi. Monet ovat kertoneet negatiivisen itsepuhelun vähentyneen merkittävästi, kun he ovat alkaneet harjoittaa mindfulnessia.
Tekniikan oppiminen vie jonkin aikaa, mutta harjoittelun hyödyt tulevat esille ajan myötä ja siinä edistyessä. Aluksi se voi olla vaikeaa, joten koita olla turhautumatta ja jatka sinnikkäästi yrittämistä.
Tietoisuuden tilassa pysyminen ei ole helppo tehtävä, mutta kun näet jatkuvan kehityksesi ja sen, kuinka se saa olosi tuntemaan paremmaksi, olet kenties motivoituneempi myös pysymään säännöllisessä harjoittelussa.
Lähde: organicsoul.com
Tilaamalla uutiskirjeen, saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, kursseista ja tarjouksista. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuussa.