Joogaworkshop Katja Keräsen kanssa:

Upside down ja Rest and recover

La 17.3.18, klo 12–18

 

Kevään must go -workhopissä pääset ensin hiomaan käsinseisonnan ylvästä taitoa ja sen jälkeen rentoutumaan restoratiivisen harjoittelun merkeissä. Workshop on suunnattu ensisijaisesti joogan opettajille (kaikki suuntaukset), mutta myös ahkerille joogaharjoittajille. Iyengarjoogataustaa et tarvitse. Tärkeintä on avoin mieli sekä halu kokeilla ja oppia.

 

Koko workshopin hinta: 90 euroa (81,8 € + alv. 10 % 8,18 €)

Klo 12–14.30 Upside down

- käsinseisonta kuntoon

Tässä osiossa harjoittelemme Adho Mukha Vrkasanaa eli käsinseisontaa. Käymme läpi käsinseisonnan anatomiaa, linjauksia ja opettelemme vahvistamaan käsinseisonnassa tarvittavia lihaksia. Erilaisten, käsinseisontaa kehittävien, progressiivisten harjoitusten avulla etenemme kohti käsillä tasapainoilua, jota harjoittelemme seinää vasten, parin kanssa keskilattialla ja jopa mahdollisesti vapaana keskilattialla. Paitsi oikeanlaista voimantuottoa käsinseisonta vaatii tasapainoa ja itseluottamusta. Keskustelemme myös näistä käsinseisontaan liittyvistä ominaisuuksista ja niiden vahvistamisesta.

 

Klo 15.30–18.00 Rest and recover

- terapeuttisia vaikutuksia restoratiivisen joogan keinoin

Restoratiivinen jooga on keskeinen osa iyengarjoogaharjoittelua. Siinä klassiset jooga-asanat tuetaan siten, että keho pääsee lepäämään ja avautumaan asennoissa. Jotta lepääminen ja rauhoittuminen ovat mahdollisia, asanoissa viivytään pitkään, jopa useita minuutteja. Nivelet, nivelsiteet ja jänteet ovat asanoissa kannateltuina tai tuettuina, jolloin vältetään ylivenymistä. Restoratiivinen jooga ei ole siis venyttelyä, eikä sen päämääränä ole ensisijaisesti venyttää lihaksia ja kudoksia, vaan sen päämääränä on rauhoittaa mieli, syventää hengittämistä, jotta keho ja mieli voivat levätä ja palautua. Restoratiivisia jooga-asentoja käytetään myös osana iyengarjoogan terapeuttista harjoittelua. Tässä osiossa saat maistiaisia restoratiivisen joogan hoitavista ja huoltavista vaikutuksia.

 

Kuka Katja?

Katja on liikunnan monitoiminainen, iyengarjoogan (Jun 2) ja pilateksen sertifioitu opettaja sekä valmentaja, joka innostaa myönteisellä asenteellaan ja vankalla ammattitaidollaan kaikenlaisia liikkujia ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta löytämään liikkeen ja välillä myös liikkumattomuuden lumon. Katjan opetuksessa yhdistyvät paitsi vuosikymmenten ohjaajakokemus myös akateemisen ja muun alakohtaisen kouluttautumisen mukanaan tuoma vankka perustietämys anatomiasta ja fysiologiasta. Katja on peruskoulutukseltaan terveystieteiden maisteri liikuntalääketieteen pääaineesta sekä humanististen tieteiden maisteri teoreettisen filosofian pääaineesta. Hän on suorittanut myös tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot ja personal trainerin lisenssin. Vahva läsnäolo, tarkka ohjaaminen, henkilökohtainen huomioiminen sekä hurtti huumori ovat Katjan ohjaamisen kulmakiviä. Katjan ohjauksessa viihtyvät niin aloittelijat kuin liikunnan ammattilaisetkin. Hän löytää taatusti jokaisen osaamistasolle sopivia haasteita.

 

Lisätietoja Katjasta: www.balanssitraining.com

Facebook: @kjkeranen @balanssitraining

Instagram: @kjkeranen

Twitter: @kjkeranen

Katjan joogablogia voit seurata: www.asanoita.wordpress.com

 

Huomoithan peruutusehtomme

- Viimeistään 30pv ennen kurssia tehdyistä peruutuksista palautamme koko hinnan.

- 29-15vrk ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50% hinnasta.

- 14 vrk ja alle tehdyistä peruutuksista palautamme rahat vain lääkärintodistuksella. Asiakas voi kuitenkin hankkia tilalleen toisen osallistujan.

Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus -

Päivävuoro joogeille ja opettajille

 

Kiinnostaako anatomia? Haluaisitko oppia miten keho toimii ja pysyy kunnossa? Oletko joogaopettaja tai haluatko muutoin syventää joogaharjoitustasi?

 

Tule mukaan anatomia- ja kehotietoisuuskoulutukseen!

Koulutuksessa käydään läpi koko tuki- ja liikuntaelimistö pääpiirteittäin teoriaopetuksen ja monipuolisten käytännönharjoitusten kautta. Hinta sisältää juuri valmistuneen Anatomia ja kehotietoisuus –kokemuksellisen anatomian oppaan, joka toimii koulutuksen suomenkielisenä opiskelumateriaalina. (ks. https://mesenaatti.me/campaign/?id=772#single/view)

Opetus on konkreettista ja käytännönläheistä ja anatomian oppiminen tapahtuu pääosin jooga-asanoiden kautta. Harjoitteiden kautta selviää käytännössä miten kunkin alueen aktivaatio vaikuttaa toisiin kehon alueisiin. Esimerkiksi kuinka alaraajan linjaus ja kannattelu syntyy jalkaterän ja lonkan alueen lihasten yhteistyöstä ja miten se vaikuttaa koko yläkehon kannatteluun. Koulutus on suunniteltu kehotietoisuuden kasvattamista varten. Tietoisuutta voit koulutuksen jälkeen hyödyntää erityisesti omassa harjoituksessasi ja joogaopetuksessa, mutta myös jokapäiväisessä elämässäsi ja muissa liikuntaharrastuksissasi.

 

Aikataulu:

Koulutus järjestetään huhtikuussa 2018 keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11.00-16.30, yhden tunnin ruokatauolla (13.00-14.00).

 

Päivien aikana tutkitaan aina yhtä kehonosaa kerrallaan sekä teoriassa että käytännössä.

Ke 11.04    Jalkaterä

Pe 13.04    Polvi ja lonkka

Ke 18.04    Lantio ja keskivartalo

Pe 20.04    Rintakehä ja päänkannattelu

Ke 25.04    Hartiarengas ja kädet

Pe 27.04    Yhteenveto ja kertaus

 

Paikka: ASANA Helsinki, Kaikukatu 2, 00530 Helsinki

 

Hinta: 900€ (sis. alv 24%)

Opettaja: Jutta Aalto, osteopaatti, iyengarjoogaopettaja

Jutta on opettanut anatomiaa iyengarjoogan joogaopettajakoulutuksessa 2013-14 Studio Yamassa, HimaHappiness RYT200 ja RYT300 koulutuksissa, sekä ollut vieraileva anatomianopettaja Shantin joogaopettajakoulutuksessa. Anatomiankoulutuksia on järjestetty yhteistyössä myös Studio Yama, Olo-tila ja Joogatila joogakoulujen kanssa.

 

Jutasta:

Minun intohimoni on opettaa kehotietoisuutta anatomian, käsillä tunnustelun ja omalla keholla tekemisen kautta. Kursseillani yhdistelen teoriaa ja harjoituksia käyttäen tietojani niin osteopatian, anatomian kuin joogan saralta. Toivon että anatomia "herää henkiin" kursseillani. Tavoitteena on että oppilaat saavat konkreettisen kokemuksen opiskeltavista rakenteista, oman ja toistensa kehon kautta.

Ajattelen että sisäistetty anatomia eli kehotietoisuus lisää läsnäoloa ja herkkyyttä, ei ainoastaan joogaharjoituksen aikana, vaan myös jokapäiväisessä elämässä. Itse koen että elämästäni on tullut kehotietoisuuden myötä sisäisesti rikkaampaa ja aistikkaampaa.

Lisäksi pystyn ymmärtämään toisia ihmisiä ja heidän kehojaan paremmin. Mielestäni kehon toiminnan opiskelu ja sen kautta kumpuava tietoisuuden laajentuminen on mielenkiintoinen sekä inspiroiva matka ja mikä parasta, koko loppuelämän pituinen.

Odotan innolla että saan jakaa kanssasi kehollisia oivalluksia!

 

www.juttaaalto.fi

 

Huomoithan peruutusehtomme

- Viimeistään 30pv ennen kurssia tehdyistä peruutuksista palautamme koko hinnan.

- 29-15vrk ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50% hinnasta.

- 14 vrk ja alle tehdyistä peruutuksista palautamme rahat vain lääkärintodistuksella. Asiakas voi kuitenkin hankkia tilalleen toisen osallistujan.

Ayurvedaa ja joogaa, osa 1

La 24.3.2018, klo 14-17.00

 

Ayurveda puhuttelee ihmiselämän kaikkia puolia tarjoamalla vuosisatoja tutkittua ja jalostettua opastusta kaikille niille, jotka etsivät suurempaa harmoniaa ja pitkäikäisyyttä sekä tervettä elämää.

 

Ayurvedan mukaan kolmen doshan eli kehotyypin ymmärtäminen on ensimmäinen edellytys elää hyvää ja täysipainoista elämää. Näitä kehotyyppejä kutsutaan nimillä

VATA – PITTA – KAPHA.

 

Ayurvedan ensisijaisena tarkoituksena on terveyden edistäminen ja sisältörikkaan eliniän takaaminen kaikille. Tämä ei rajoitu vaan terveyden ja pitkään ikään, vaan luo myös pohjan ihmisen henkiselle kasvulle. Moderni lääketiede on keskittynyt sairauksien diagnosointiin ja niiden oireiden lievittämiseen kemiallisin lääkkein ja kirurgisin toimenpitein. Ayurveda puolestaan keskittyy havainnoimaan ihmiskehossa ilmeneviä epätasapainon tiloja jo paljon ennen kuin ne syvenevät sairauksiksi.

 

Tämän vuoksi Ayurvedan sisältämien terveysoppien, ruokavalio-ohjeiden ja elämäntapasuositusten avulla pystytään helposti ja tehokkaasti ennaltaehkäisemään monia sairauksia sekä parantamaan pysyvästi monia kroonisia sairauksia. Keinot ovat siis useasti yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa normaali arjessa.

 

Tämän luennon aikana on tarkoitus selvittää kuka sinä olet, mikä on doshasi, kuinka voisit parhaalla mahdollisella tavalla elää arkea ja tehdä itsellesi sopivia valintoja kohti tasapainoisempaa elämää. Mitä tarkoittaa päivärytmi, unirytmi ja ruokarytmi jokaisen doshan eli kehotyypin kohdalla ja miten vuodenaikoja peilataan doshiin. Mitä kaikkea siis Ayurveda voi tarjota meille täysipainoiseen elämään vuoden ympäri.

 

Aloitamme iltapäivän energisoivalla joogalla ja jatkamme siitä saumattomasti Ayurvedan saloihin. Luennon pitää meille Saara Rönnholm. Hän on kokenut joogaopettaja ja kouluttaja (ERyt200, RYT500) sekä opiskellut Ayurvedaa vuodesta 2015 Suomen Ayurveda Instituutissa. Tule kuulemaan hänen tarinansa sekä useita muita terveystarinoita joissa hänellä on ollut ilo olla mukana. Saara kertoo myös miten Ayurvedakonsultaatiolla voidaan tarkkaan määrittää henkilön terveyden tila ja ohjeistaa asiakas parhaalla mahdollisella tavalla kohti parempaa terveyttä.

 

Luennon jälkeen Saara vastaa mielellään lisäkysymyksiin ja Sinulla on mahdollisuus kysellä myös henkilökohtaisia asioita tai varata erillinen aika 2h kokonaisvaltaiseen konsultaatioon.

 

Lisätietoja Saarasta www.exhale.fi

Facebook: www.facebook.com/saara.ronnholm

Instagram: @saararonnholm

 

Huomioithan peruutusehtomme

- Viimeistään 30pv ennen kurssia tehdyistä peruutuksista palautamme koko hinnan.

- 29-15vrk ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50% hinnasta.

- 14 vrk ja alle tehdyistä peruutuksista palautamme rahat vain lääkärintodistuksella. Asiakas voi kuitenkin hankkia tilalleen toisen osallistujan.

 

Paikka: ASANA Helsinki, Kaikukatu 2, 00530 Helsinki

 

Hinta: 49€ (sis. alv 24%)

Ayurvedaa ja joogaa, osa 2

Lauantaina 21.4.2018 klo 14-17.00

 

Ayurveda puhuttelee ihmiselämän kaikkia puolia tarjoamalla vuosisatoja tutkittua ja jalostettua opastusta kaikille niille, jotka etsivät suurempaa harmoniaa ja pitkäikäisyyttä sekä tervettä elämää.

 

Ayurvedan mukaan kolmen doshan eli kehotyypin ymmärtäminen on ensimmäinen edellytys elää hyvää ja täysipainoista elämää. Näitä kehotyyppejä kutsutaan nimillä

 

VATA – PITTA – KAPHA.

 

Ayurvedan ensisijaisena tarkoituksena on terveyden edistäminen ja sisältörikkaan eliniän takaaminen kaikille. Tämä ei rajoitu vaan terveyden ja pitkään ikään, vaan luo myös pohjan ihmisen henkiselle kasvulle. Moderni lääketiede on keskittynyt sairauksien diagnosointiin ja niiden oireiden lievittämiseen kemiallisin lääkkein ja kirurgisin toimenpitein. Ayurveda puolestaan keskittyy havainnoimaan ihmiskehossa ilmeneviä epätasapainon tiloja jo paljon ennen kuin ne syvenevät sairauksiksi. Tämän vuoksi Ayurvedan sisältämien terveysoppien, ruokavalio-ohjeiden ja elämäntapasuositusten avulla pystytään helposti ja tehokkaasti ennaltaehkäisemään monia sairauksia sekä parantamaan pysyvästi monia kroonisia sairauksia. Keinot ovat siis useasti yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa normaali arjessa.

 

Tämän luennon tarkoituksena on kerrata doshat eli kehotyypit, jatkaa sitten aiheista miten doshat asettuvat vuorokausi – ja vuodenaikarytmiin, mitä tarkoittaa agni ja ama sekä mitä tarkoittaa Ayurvedinen kevätpaasto ja mitä sillä voidaan saavuttaa.

 

Aloitamme iltapäivän energisoivalla joogalla ja jatkamme taas siitä Ayurvedan saloihin. Luennon pitää meille Saara Rönnholm. Hän on kokenut joogaopettaja ja kouluttaja (ERyt200, RYT500) sekä opiskellut Ayurvedaa vuodesta 2015 Suomen Ayurveda Instituutissa. Tule kuulemaan hänen tarinansa sekä useita muita terveystarinoita joissa hänellä on ollut ilo olla mukana. Saara kertoo myös miten Ayurvedakonsultaatiolla voidaan tarkkaan määrittää henkilön terveyden tila ja ohjeistaa asiakas parhaalla mahdollisella tavalla kohti parempaa terveyttä.

 

Luennon jälkeen Saara vastaa mielellään lisäkysymyksiin ja Sinulla on mahdollisuus kysellä myös henkilökohtaisia asioita tai varata erillinen aika 2h kokonaisvaltaiseen konsultaatioon.

 

Lisätietoja Saarasta www.exhale.fi

Facebook: www.facebook.com/saara.ronnholm

Instagram: @saararonnholm

 

Huomioithan peruutusehtomme

- Viimeistään 30pv ennen kurssia tehdyistä peruutuksista palautamme koko hinnan.

- 29-15vrk ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50% hinnasta.

- 14 vrk ja alle tehdyistä peruutuksista palautamme rahat vain lääkärintodistuksella. Asiakas voi kuitenkin hankkia tilalleen toisen osallistujan.

 

Paikka: ASANA Helsinki, Kaikukatu 2, 00530 Helsinki

Hinta: 49€ (sis. alv 24%)

 

JOOGAN ALKEISKURSSI 14 - 15.4 (5,5h)

 

Lisää notkeutta voimaa ja tasapainoa. Kukapa ei sitä kaipaisi!

Tätä kaikkea voi jooga sinulle tarjota, ja paljon muuta. Jooga kannattaa aloittaa alkeiskurssilla, näin pääset sisälle perusasioihin, saat varmuutta harjoitukseen, jotta avoimille tunneille tulo sujuu turvallisesti ja sinun on mukavampi kulkea tunnin mukana.

 

Tällä kattavalla viikonlopun kurssilla käymme läpi joogan perusteita;

 

- jooga-asentoja niiden oikeaoppisten linjausten kautta

 

- hengitystekniikan (ujjayi) jota käytät harjoituksessa

 

- kehoa harjoituksessa tukevat bandhat

 

- palasen filosofiaa

 

 

Aikataulu:

14.4 klo 14.00 -16.30

15.4 klo 14.00 -16.00

 

Hinta:

125,00€ (sis alv) + 3 kerran kortti joogaan

 

Opettajana kurssilla toimii Mira Nyman (RYT500)

Tarpeen mukaan harjoitusta muokataan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kurssi soveltuu kaikille perusterveille, tarvittaessa tarkasta lääkäriltäsi.

 

Palautus- ja peruutusehdot:

- 30 vuorokautta ja aikaisemmin tehdyistä peruutuksista palautamme 100%  kurssin hinnasta.

- 29 - 7 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 70% kurssin hinnasta

- Alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen korvaavan osallistujan.

- Lääkärintodistuksella palautus on aina 100%

- Rahat palautetaan siihen järjestelmään, millä maksu on alun perin suoritettu, ellei toisin mainita/sovita.

AERIAL STARTTI  25.3.18,  klo 14.00-16.30 (2,5h)

 

Tämä on sinulle joka olet halunnut kokeilla Aerial joogaa, mutta tunnille tulo askarruttaa. Tällä alkeiskurssilla käymme läpi

Aerial joogan perusasioita, asanat seikkaperäisesti useamman kerran harjoitellen, haemme varmuutta välineen kanssa ja

keskustelemme Aerial joogan hyödyistä, sekä pidetään tietenkin myös hauskaa.

 

Aerial jooga on hauska ja ainutlaatuinen harjoitus jossa yhdistyvät joogan voimistavat ja vahvistavat

elementit ilma-akrobatian hauskuuteen. Asanoita harjoitetaan matalalla roikkuvan kankaan avulla

keskittyen hengityksen ja linjausten yhdistämiseen, pyrkien meditatiiviseen harjoitukseen.

Kangas on harjoituksessa välineenä kehon oikeaa linjausta, lihasten rentouttamista ja vahvistamista varten.

 

Tällä harjoituksella päästään roikkumalla erityisesti kiinni selän lihasten rentouttamiseen, rangan

pidentämiseen ja tätä kautta jännitystilojen vapauttamiseen, sekä löytämään lisää tilaa kehosta ja mielestä.

 

Aerial harjoitus on myös erinomainen erityisesti keskivartalon voimistaja, kehontuntemuksen ja

koordinaation kehittäjä.

 

Hinta:

62,00€ (sis alv) + 3 kerran kortti Aerial-joogaan

 

Palautus- ja peruutusehdot:

- 30 vuorokautta ja aikaisemmin tehdyistä peruutuksista palautamme 100%  kurssin hinnasta.

- 29 - 7 vuorokautta ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 70% kurssin hinnasta

- Alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista emme valitettavasti enää palauta rahoja. Kurssille voi hankkia itselleen

korvaavan osallistujan.

- Lääkärintodistuksella palautus on aina 100%

- Rahat palautetaan siihen järjestelmään, millä maksu on alun perin suoritettu, ellei toisin mainita/sovita.

 

 

 

INFO@ASANAHELSINKI.FI          KAIKUKATU 2, KALLIO, HELSINKI 00530

Valokuvaaja: Olga Poppius     Web Design: Eeva Anker