Ayurvedaa ja joogaa, osa 2

Lauantaina 21.4.2018 klo 14-17.00

 

Ayurveda puhuttelee ihmiselämän kaikkia puolia tarjoamalla vuosisatoja tutkittua ja jalostettua opastusta kaikille niille, jotka etsivät suurempaa harmoniaa ja pitkäikäisyyttä sekä tervettä elämää.

 

Ayurvedan mukaan kolmen doshan eli kehotyypin ymmärtäminen on ensimmäinen edellytys elää hyvää ja täysipainoista elämää. Näitä kehotyyppejä kutsutaan nimillä

 

VATA – PITTA – KAPHA.

 

Ayurvedan ensisijaisena tarkoituksena on terveyden edistäminen ja sisältörikkaan eliniän takaaminen kaikille. Tämä ei rajoitu vaan terveyden ja pitkään ikään, vaan luo myös pohjan ihmisen henkiselle kasvulle. Moderni lääketiede on keskittynyt sairauksien diagnosointiin ja niiden oireiden lievittämiseen kemiallisin lääkkein ja kirurgisin toimenpitein. Ayurveda puolestaan keskittyy havainnoimaan ihmiskehossa ilmeneviä epätasapainon tiloja jo paljon ennen kuin ne syvenevät sairauksiksi. Tämän vuoksi Ayurvedan sisältämien terveysoppien, ruokavalio-ohjeiden ja elämäntapasuositusten avulla pystytään helposti ja tehokkaasti ennaltaehkäisemään monia sairauksia sekä parantamaan pysyvästi monia kroonisia sairauksia. Keinot ovat siis useasti yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa normaali arjessa.

 

Tämän luennon tarkoituksena on kerrata doshat eli kehotyypit, jatkaa sitten aiheista miten doshat asettuvat vuorokausi – ja vuodenaikarytmiin, mitä tarkoittaa agni ja ama sekä mitä tarkoittaa Ayurvedinen kevätpaasto ja mitä sillä voidaan saavuttaa.

 

Aloitamme iltapäivän energisoivalla joogalla ja jatkamme taas siitä Ayurvedan saloihin. Luennon pitää meille Saara Rönnholm. Hän on kokenut joogaopettaja ja kouluttaja (ERyt200, RYT500) sekä opiskellut Ayurvedaa vuodesta 2015 Suomen Ayurveda Instituutissa. Tule kuulemaan hänen tarinansa sekä useita muita terveystarinoita joissa hänellä on ollut ilo olla mukana. Saara kertoo myös miten Ayurvedakonsultaatiolla voidaan tarkkaan määrittää henkilön terveyden tila ja ohjeistaa asiakas parhaalla mahdollisella tavalla kohti parempaa terveyttä.

 

Luennon jälkeen Saara vastaa mielellään lisäkysymyksiin ja Sinulla on mahdollisuus kysellä myös henkilökohtaisia asioita tai varata erillinen aika 2h kokonaisvaltaiseen konsultaatioon.

 

Lisätietoja Saarasta www.exhale.fi

Facebook: www.facebook.com/saara.ronnholm

Instagram: @saararonnholm

 

Huomioithan peruutusehtomme

- Viimeistään 30pv ennen kurssia tehdyistä peruutuksista palautamme koko hinnan.

- 29-15vrk ennen tehdyistä peruutuksista palautamme 50% hinnasta.

- 14 vrk ja alle tehdyistä peruutuksista palautamme rahat vain lääkärintodistuksella. Asiakas voi kuitenkin hankkia tilalleen toisen osallistujan.

 

Paikka: ASANA Helsinki, Kaikukatu 2, 00530 Helsinki

Hinta: 49€ (sis. alv 24%)

COMING SOON

Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus -

Päivävuoro joogeille ja opettajille

 

Kiinnostaako anatomia? Haluaisitko oppia miten keho toimii ja pysyy kunnossa?

Oletko joogaopettaja tai haluatko muutoin syventää joogaharjoitustasi?

Tule mukaan anatomia- ja kehotietoisuuskoulutukseen!

 

Paikka: ASANA Helsinki, Kaikukatu 2, 00530 Helsinki

 

Opettaja: Jutta Aalto, osteopaatti, iyengarjoogaopettaja

Jutta on opettanut anatomiaa iyengarjoogan joogaopettajakoulutuksessa 2013-14 Studio Yamassa, HimaHappiness RYT200 ja RYT300 koulutuksissa, sekä ollut vieraileva anatomianopettaja Shantin joogaopettajakoulutuksessa. Anatomiankoulutuksia on järjestetty yhteistyössä myös Studio Yama, Olo-tila ja Joogatila joogakoulujen kanssa.

 

Jutasta:

Minun intohimoni on opettaa kehotietoisuutta anatomian, käsillä tunnustelun ja omalla keholla tekemisen kautta. Kursseillani yhdistelen teoriaa ja harjoituksia käyttäen tietojani niin osteopatian, anatomian kuin joogan saralta. Toivon että anatomia "herää henkiin" kursseillani. Tavoitteena on että oppilaat saavat konkreettisen kokemuksen opiskeltavista rakenteista, oman ja toistensa kehon kautta.

Ajattelen että sisäistetty anatomia eli kehotietoisuus lisää läsnäoloa ja herkkyyttä, ei ainoastaan joogaharjoituksen aikana, vaan myös jokapäiväisessä elämässä. Itse koen että elämästäni on tullut kehotietoisuuden myötä sisäisesti rikkaampaa ja aistikkaampaa.

Lisäksi pystyn ymmärtämään toisia ihmisiä ja heidän kehojaan paremmin. Mielestäni kehon toiminnan opiskelu ja sen kautta kumpuava tietoisuuden laajentuminen on mielenkiintoinen sekä inspiroiva matka ja mikä parasta, koko loppuelämän pituinen.

Odotan innolla että saan jakaa kanssasi kehollisia oivalluksia!

 

www.juttaaalto.fi

 

 

ANATOMIA KURSSI

INFO@ASANAHELSINKI.FI          KAIKUKATU 2, KALLIO, HELSINKI 00530

Valokuvaaja: Olga Poppius     Web Design: Eeva Anker